A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek az országszerte ismert banda ellen, akik Nógrádban is tevékenykedtek


A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a harminc éves Heves megyei férfival és két társával szemben, akik országszerte parkoló gépkocsik katalizátorait vágták le és lopták el.


A gyanúsított 2019 februárja és májusa között úgy próbált pénzhez jutni, hogy járművel járta az országot és a nála lévő eszközökkel – villáskulccsal, aligátorfűrésszel, kombinált fogóval, de akár akkumulátoros flex-szel is – az utcán parkoló gépjárművek katalizátorait vágta le, majd az így eltulajdonított katalizátorokat értékesítette. Cselekményeit alkalmanként két társa is segítette.

A banda az ország több pontján, így Gyöngyösön, Aszódon, Budapesten, Dunaújvárosban, Jobbágyiban, Salgótarjánban, Egerben, Debrecenben, Szolnokon, Székesfehérváron és Vácott is lecsapott, összességében milliós kárt okozva.

Az ügyészség vádiratában két vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és közügyektől eltiltás alkalmazására, míg büntetlen előéletű harmadik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat a kétmillió forintot meghaladó összegű bűnügyi költség és a sértettek kárának megfizettetésére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések