A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb beruházásokat tervez Magyarországon a Mapei


A belföldi építőipar bővülésében bízva újabb beruházásokat és létszámnövelést tervez Magyarországon a Mapei - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.


 A közlemény szerint a Mapei fejleszteni fogja a sóskúti betonadalékszer-gyártó üzemet, emellett továbbképzési központot és tanműhelyeket is létesít a Pest megyei településen. Várakozásuk szerint a belföldi építőipar idén bővülni fog, hiszen sem a beruházások, sem a lakossági felújítások nem álltak le, és az otthonteremtési program még fokozhatja is a lendületet. Jelentős csökkenést a tavalyi megtorpanás ellenére sem látnak az ágazatban.

A Mapei főképp a hidegburkolatokhoz, valamint az ipari padlókhoz kapcsolódó termékvonalakon volt sikeres, építéskémiai területen kevésbé, de a kivitelük szintén jól alakult 2020-ban. Ezzel együtt a tavalyi eredményeket minden idők legjobbjaként értékelik - derül ki a közleményből. A Mapei Magyarországon 22,677 milliárd forint forgalmat ért el tavaly, ami 16,7 százalékos növekedés éves összevetésben. A kivitel 58,9 százalékos bővüléssel 548 millió forintra ugrott. Az alkalmazottak létszáma 211, vagyis 6,5 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A közlemény szerint az idén körülbelül ugyanennyi új álláslehetőséggel számolnak. A Mapei Kft. 1991-ben jött létre a milánói székhelyű, építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó anyavállalat magyarországi cégeként. Nyeresége 2018-ról 2019-re 818 millió forintról 1,35 milliárd forintra nőtt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések