Hirdessen itt

Totális sikert arathatnak a magyar futballisták


Sosem látott sikert érhetnek el a magyar labdarúgók a 63. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazáson, ahol a tavalyi év legjobbjait díjazzák.


A január 2-i határidőig 412 magyar sportújságíró adta le szavazatát az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála kapcsán. Öt kategóriában voksolhattak, és a díjátadót ma este, 19.45-től közvetíti az M4 Sport. A felvételt nézők nélkül, a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban tartották.

Még soha nem nyert focista

1958 óta adják át rendszeresen az év sportolója díjat, de még soha nem nyert labdarúgó. Idén ez változhat, sőt, három kategóriában is tarolhat a sportág. A férfiaknál Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig két játékosa került az első háromba a teniszező, Fucsovics Márton mellé. Csapatban a Ferencváros és a magyar válogatott is reménykedhet, míg az edzők mezőnyében az FTC trénere, Szerhij Rebrov és Marco Rossi szövetségi kapitánya jutott a legjobb három közé – előbbiben a férfi vízilabda-válogatott, utóbbiban a pólósok kapitánya, Märcz Tamás „akadályozhatja” meg a futballisták sikerét.

Legendák a gálán

Idén eddig soha nem látott körülményekhez kell alkalmazkodni. A gálát nézők nélkül, előre felvéve rendezik meg, és igyekeznek minimalizálni a találkozások és a fizikai kontaktok számát. Viszont világsztárokból ezúttal sem lesz hiány. Videoüzenettel jelentkezik a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszólegenda, Mark Spitz, a négyszeres győztes, 23 éves amerikai tornász, Simone Biles, az ötszörös aranyérmes, Nadia Comaneci, és kétszeres ötkarikás nyertes, szegedi születésű evezős, Susan Francia is.

Az év pillanata

idén is megválasztják az Év sportpillanatát. Az internetes közönségszavazatok alapján három maradt versenyben, Szoboszlai Dominiknek az Izland elleni Eb-pótselejtező döntőjében lőtt győztes gólja, Valter Attila országúti kerékpáros véghajrája a Tour de Hongrie királyszakaszán, valamint Vogel Soma védése, amikor a vízilabda Európa-bajnokság döntőjének büntetőpárbajában hárította Granados lövését.

A hármas listák

Férfiak:
Fucsovics Márton (tenisz), Gulácsi Péter (labdarúgás), Szoboszlai Dominik (labdarúgás).

Nők:
Kapás Boglárka (úszás), Karakas Hedvig (cselgáncs), Kovács Zsófia (torna)

Csapat:
Ferencváros labdarúgócsapata, férfi labdarúgó-válogatott férfi vízilabda-válogatott.

Csapat (egyéni sportágak csapatversenyeiben):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (tenisz), férfi teniszválogatott, női tornászválogatott.

Edző:
Märcz Tamás (férfi vízilabda-válogatott), Szerhij Rebrov (Ferencváros labdarúgócsapata), Marco Rossi (férfi labdarúgó-válogatott).

Fogyatékos sportolók (összevont díj):
Berente Judit (szervátültetett sífutó, sílövő), Kiss Péter Pál (parakajakos), Osváth Richárd (kerekesszékes vívó).

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések