A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tíz év börtönre akartak ítélni egy fiatalkorút istenkáromlásért


Tíz év letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy fiatalkorút az első fokú bíróság Nigériában, ám a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet, mert nem volt megfelelő jogi képviselete a tárgyalás során.


Már őt hónapja tartanak őrizetben egy – a bíróság szerint 17, ügyvédje szerint 13 éves – fiatalkorút, mindenféle kapcsolattartási lehetőség nélkül, miután a vád szerint istenkáromlást követett el, amikor egy barátjával vitába keveredett.

A fiút a vitát követően nem sokkal letartóztatták, és augusztusban egy Sharia törvényszék előtt tíz év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az eljárás azonban ordított a jogi hibáktól, többek között a megfelelő jogi képviseletet sem biztosították a számára.

Ezt a minap megállapította a fellebbviteli bíróság is, amely ennek köszönhetően hatályon kívül helyezte a szigorú ítéletet – tudósított róla a CNN. Az ügyvédje szerint azonban a fiúnak így is kell hagynia a lakóhelyét, annyira felháborodtak ugyanis a helyi tömegek.

Másik, jelentős ítélet is született nemrégiben a nigériai bíróságokon, ugyanis korábban egy 22 éves férfit ítéltek halálra, amiért inzultáló kifejezést használt Mohammed prófétára. Nála szintén a jogi képviselet problémája merült fel, mely Nigériában is alkotmányos alapjognak számít.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések