A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tatabányai késelés: nem értik, miért támadt Rajmund az osztálytársára – Kísérettel jár iskolába a szünetben megszúrt diák


Fizikálisan már jobban van, lelkileg azonban a mai napig rosszul érzi magát az a 14 éves fiú, akit egyelőre ismeretlen okból késsel megszúrt tavaly decemberben egyik osztálytársa. M. és családja számára a mai napig rejtély, hogy Rajmund miért támadt a kamaszra. M. édesanyja most megtörte a csendet és interjút adott a gyerek állapotáról és arról, hogyan telnek kamaszfia mindennapjai egy ilyen brutális támadás után, ami a gyermekét az osztályteremben érte.


Zsófia elmondta, hogy a fiára támadó fiú édesapja, egyszer kereste őket, közvetlen a történtek után telefonon bocsánatot kért. Azóta nem hallottak a család felől.

– Szeretnék tisztességes és korrekt maradni, ezért a fiúról nem mondanék semmit. Amit csinált magával, a lelkiismeretével és a szüleivel neki kell elrendezni. Én csak a saját gyerekemre koncentrálok, arra, hogy egyszer ne gyötörjék rémálmok emiatt a borzalom miatt. Mert sajnos az agyából nem tudja olyan könnyen kitörölni azokat a képeket, félek egy életre elkísérik. Jelenleg pszichológushoz jár, a szakember reményeim szerint segít neki feldolgozni, ami vele történt. Egyedül még sehova nem engedjük, az iskolába is mindig elkísérjük, a tanítás végén pedig megyünk érte. Az osztályfőnökkel pedig napi kapcsolatban vagyunk. Ennél többet most nem tudunk tenni érte – magyarázta az édesanya, Zsófia, aki hozzátette: a fia szerencsére már jól van, csak a kis lelke nem akar gyógyulni.

– Meg is értem, én felnőttként sem tudom kiheverni a történteket. Nyugodt szívvel elengedtem a gyerekemet az iskolába, aztán egyszer csak kapom a telefont, hogy életveszélyes állapotban kórházba szállították. Az ellenségemnek sem kívánom, amit átéltem. Az orvosok tényleg mindent megtettek a fiamért, csak hálával tartozom nekik. Mivel még fiatal, a szervezete gyorsan regenerálódott, a biztonságérzete azonban félek, hosszú-hosszú időre elveszett. Az osztálytársai és az osztályfőnöke is nagyon megértő és kedves vele, mindenben támogatják, amiben csak tudják. Óriási szeretettel fogadták, amikor újra tudott suliba menni, és ez nem csak egy pillanatnyi fellángolás volt, hanem azóta is kitart. Szuper közösségbe jár a fiam, és ez hatalmas erőt ad neki – árulta el lapunknak Zsófia.

A Blikk információi szerint Rajmunddal már korábban is voltak problémák az iskolában, de ezek meg sem közelítették a decemberben történteket. A diákok is tudták, hogy balhés srác, azt azonban soha nem gondolták volna róla, hogy egyszer kést ránt valamelyikükre. A szurkálás az osztályteremben történt egy szünetben, a többiek, M. kétségbeesett kiabálására lettek figyelmesek.
Rajmundról tudták, hogy balhés gyerek, de hogy kést ránt valamikor, azt nem gondolták volna/ Fotó: Facebook

Javítóintézetben a bűnös

A tanúk befolyásolásának és a bűnismétlés veszélye miatt a bíróság elrendelte a támadó letartóztatását, amit javítóintézetben kell végrehajtani. A bíróság előtt vélhetően életveszélyt okozó testi sértés miatt kell majd felelnie Rajmundnak, akire feltehetően hosszú börtönévek várnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések