A rendőrség hamar kiérkezett a helyszínre, és 60 napra bezáratták az üzletet, továbbá 500 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az üzemeltetőkre.


A Madách téri kocsma a Facebook-oldalára kitett bejegyzésében arról írt, hogy mostantól kezdve elvitelre és kiszállításra sem üzemelhetnek, valamint hozzátették, hogy teljesen értetlenül állnak a tények előtt.

Az Index szerkesztőségéhez eljuttatott képeken jól látszik, hogy rengetegen állnak a budapesti vendéglátóhely előtt. A tulajdonosok szerint csakis elvitelre szolgálták ki a vásárlókat, és betartották a védőtávolsággal kapcsolatos szabályokat is, valamint egyszerre mindössze négy főt engedtek be egy időben a helyiségbe.

Egy másik, nagykanizsai söröző is nemrég jelentette be, hogy a korlátozások ellenére ki fogja nyitni a vendéglátóhelyet, ahová a rendőrség járőreit és a NAV alkalmazottjait egyaránt szeretettel várja.

“Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/ Így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!” – írta a Resti Söröző tulaja a Facebookon.

A teljes szektor küzd azért, hogy a kormány enyhítsen a rendeleteken, ezért több helyen is összehangolt akcióval próbálják felhívni a politikusok figyelmét a problémára. Hiába az igyekezet, a döntéshozók továbbra is kitartanak a zárlat mellett, ez viszont nem csupán Magyarországon van így.

Kedves Vendégeink! Nagyon szomorú hírünk van. Annak ellenére, hogy minden szabályt betartottunk, a Rendőrség azonnali...

Közzétette: Központ – 2021. január 22., péntek


Múlt héten óriási demonstrációs hullám söpört végig Európán, Ausztriától kezdve Hollandián át Olaszországig több tízezren vonultak az utcákra kifejezni nemtetszésüket a hosszú ideje tartó korlátozó intézkedésekről.

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs legutóbbi sajtótájékoztatóján figyelmeztetett, aki önkényesen kinyitja az üzletét vagy a szórakozóhelyét, az komoly szankciókra számíthat, hiszen cselekedetével megsérti a veszélyhelyzethez köthető törvényeket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek