A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos mennyei céklás, csokis muffin: egyszerű és nagyon finom


A cékla a csokis muffin ízével és állagával is csodát tesz: még ellenállhatatlanabb lesz tőle a puha édesség.


Bár nálunk süteményben még nem annyira megszokott a cékla, ha megkóstolod, nem fogsz többé idegenkedni tőle. Gondolj csak arra, hogy milyen furcsán hangzott néhány éve még a répatorta vagy a cukkinis kevert! Az biztos, hogy az édeskés, lédús cékla is finom a különféle sütikben, így a muffinban is.

Hozzávalók:

👉 30 dkg cékla
👉 25 dkg liszt
👉 12 dkg cukor
👉 10 dkg csoki
👉 3 evőkanál kakaópor
👉 2 db tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 dl tej
👉 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A céklákat alaposan mosd meg, csomagold alufóliába, és 200 fokos sütőben meg körülbelül 45 perc alatt. A kihűlt céklákat pucold meg, majd botmixerrel pürésítsd.

Vegyítsd egy tálban a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a kis darabokra vágott csokit. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tejet, az olajat, a céklát, és laza mozdulatokkal forgasd hozzá a lisztet. Töltsd a masszát muffinformákba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25 percig. Ha a beleszúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések