A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, tejszínes kelbimbós rakottas édesburgonyával: biztosan nem szárad ki


Ínycsiklandó, gazdag, laktató egytálétel a kelbimbós rakottas, főleg, ha édesburgonyával készül.


A kelbimbó a tél nagy kedvence, hiszen egészséges és változatosan elkészíthető. Édesburgonyával párosítva biztos lehetsz benne, hogy senkinek sem okoz csalódást. A rakott kelbimbót a sajt és a tejszín teszi még gazdagabbá, és finom szaftossá.

Hozzávalók:

👉 50 dkg édesburgonya
👉 30 dkg kelbimbó
👉 10 dkg bacon
👉 10 dkg füstölt sajt
👉 3 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

A kelbimbókat lobogó, sós vízben 10 perc alatt főzd puhára. Az édesburgonyát hámozd meg, szeleteld fel, és sós vízben 20 percig főzd. Nem kell teljesen puhának lennie. A bacont szeleteld fel, a sajtot reszeld le. A tejszínt sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymát, és adj hozzá egy kevés szerecsendiót.

Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd rétegezd bele a lecsepegtetett kelbimbót és az édesburgonyát. Öntsd le az egészet a tejszínes szósszal, szórd meg gazdagon reszelt sajttal, végül helyezd el rajta a baconszeleteket. Alufóliával letakarva 30 percig süsd, az utolsó néhány percben vedd le róla a fóliát, és hagyd, hogy a sajt a tetején megpiruljon. Ha kiveszed a sütőből, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések