A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos-szalonnás rakott krumpli: az egyik legfinomabb variáció


Miért ne próbálnád ki új formában a rakott krumplit? Készítsd szalonnával és sok sajttal!


A rakott krumpli szinte minden családnál rendszeresen szerepel az étlapon. Érdemes időnként változtatni a megszokott recepten, hogy ne váljon unalmassá. Cseréld a kolbászt baconre, a tejfölt pedig tejszínre, nem fogod megbánni. Krémes lesz, a friss fűszernövényektől pedig üde és ízletes.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 1 kg krumpli
👉 15 dkg bacon
👉 10 dkg sajt
👉 10 dkg krémsajt
👉 2 dl tejszín
👉 3 ág rozmaring
👉 2 ág bazsalikom
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 ág kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd fel vékonyan. Főzd sós vízben nyolc-tíz percig, majd szűrd le. A bacont vágd kis darabokra, és süsd öt percig egy evőkanál olajon. Keverd össze a bort, a tejszínt, a krémsajtot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a fokhagymát, majd szórj hozzá sót és borsot.
 
Rendezd a krumplit zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és öntsd rá a tejszínes keveréket. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25 percig. Ekkor vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal, pirított baconnel, aprított bazsalikommal, és süsd még 20 percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések