A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rozmaringos pulykamell mézes-mustáros szósszal, tepsiben sütve


A mézes-mustáros szósz kiválóan megy a húsokhoz, a kicsit szárazabb pulykamellhez pedig különösen illik.


Pulykát ne csak ünnepen tegyél az asztalra, hisz fantasztikus finomságokat készíthetsz belőle! A mézes-mustáros szósz is feldobja, ráadásul egyszerre édes, savanykás és csípős. Ha lehet, dijoni mustárból készítsd, abból a legfinomabb. Ügyelj arra, hogy valóban csak egy kevés fokhagymát tegyél bele, különben túlságosan uralni fogja a szósz ízvilágát.

Hozzávalók:

👉 50 dkg pulykamellfilé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál aprított rozmaring
👉 1 evőkanál grillfűszerkeverék
👉 1 dl fehérbor
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 evőkanál méz
👉 2 evőkanál dijoni mustár
👉 1 evőkanál víz
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A pulykamellfilét vágd nagyobb szeletekre. Folpack alatt óvatosan klopfold ki, majd szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal és a fűszerkeverékkel. Tedd egy tálba, locsolj rá olajat és fehérbort, majd fóliával letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.

Közben készítsd el a mézes-mustáros szószt. A hozzávalókat egy kis tálban alaposan keverd össze. Ügyelj arra, hogy a méz is feloldódjon. Letakarva tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A pulykamellszeleteket vedd ki a pácból, és serpenyőben két-két perc alatt forró olajon süss kérget mindkét oldalukra. Ezután helyezd őket egymás mellé a tepsibe.

Dobj melléjük egy fej felkarikázott vöröshagymát, négy egész gerezd fokhagymát, és öntsd alájuk a boros páclevet. Alufóliával letakarva süsd 200 fokon harminc percig, majd további 20 percig pirítsd. Tálaláskor a szeletek tetejére szedj a szószból, és kínálj mellé házi sült krumplit.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések