Kóstold meg a tócsnit krumpli helyett édesburgonyával készítve! Ropogós, isteni, főleg joghurtos mártogatóssal.
Az édesburgonyának magas a rost- és fehérjetartalma, alacsony a glikémiás indexe, így hosszabb ideig tartó teltségérzést biztosít. Egyre többen fedezik fel és készítenek belőle jobbnál jobb ételeket. Tócsninak is tökéletes alapja lehet. A masszába kerülő liszt mennyisége függ a tojások méretétől és az édesburgonya nedvességtartalmától.
Hozzávalók:
👉 50 dkg édesburgonya
👉 3 szál zöldhagyma
👉 2 db tojás
👉 0.5 bögre liszt
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az édesburgonyákat pucold meg, és reszeld egy tálba nagyobb lyukú reszelőn. Keverd hozzá a felaprított hagymát, a tojást, ízlés szerint sót, borsot, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd össze, ha túl lágy a massza, szórj még hozzá lisztet.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és az édesburgonyás masszából formázz kis kupacokat egy evőkanál segítségével, majd egyengesd el. Süsd meg a tócsni mindkét oldalát, és papírtörlőre szedve csepegtesd le.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések