A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendszeresen fosztogatták a balatoni szálloda széfjét a csalók


Többször feltörte a hotel széfjét és munkáltatói igazolásokat állított ki a két két fiatalember, akik így több százezer forintos áruhitelhez jutottak.


A Siófoki Járási Ügyészség többek között nagyobb értékre elkövetett lopás és csalás miatt emelt vádat két fiatalember ellen, akik rendszeresen fosztogatták egy siófoki szálloda széfjét, illetve hamis munkáltatói igazolásokat állítottak ki saját maguknak, amelyekkel több százezer forintos áruhitelt vettek fel, amit nem is akartak visszafizetni.

A 22 éves vádlott 2019-ben kapott alkalmi munkát a szállodában, és már akkor rendszeresen állított ki magának ilyen iratokat. Miután 2020 februárjában összebarátkozott húsz éves társával, aki éppen frissen szabadult a börtönből, és őt is rávette, hogy hamis munkáltatói igazolással nagyobb összegű áruhitelt igényeljen. Az így megszerzett elektronikai cikkeket később együtt értékesítették.

A fiatalember hamar lebukott, így ki is rúgták, de mivel ismerte a kapunyitó kódot, illetve a recepció széfjének kódját is, rávette könnyen befolyásolható társát, hogy fosztogassa a széfet. Ily módon másfél millió forinttal rövidítették meg a szálloda tulajdonosát.

Végül a mohóságuk miatt buktak le, mivel arra a széfre is szemet vetettek, aminek nem tudták a kódját. Végül gurulós kocsiba pakolták a trezort, amit egy félreeső helyen feltörtek. Ez volt az az akció, ami megpecsételte sorsukat, ugyanis a szálloda munkatársai észrevették, mi történt, és azonnal értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a különös visszaesőnek minősülő fiatalabb férfire 7 év, míg társára 5 év szabadságvesztés kiszabását kérte, feltéve, hogy a vádlottak az előkészítő ülésen hajlandóak beismerő vallomást tenni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések