A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Élet-halál harcot vív egy 4 éves kislány az agydaganatával, 10 százalék esélyt adtak neki


Családja teljesen összetört, amikor karácsonykor megtudták a szomorú hírt, a kislány olyan súlyos állapotban van, hogy azonnal műteni kell.


A kis Payton Gilby imád rajzolni és festeni, nagyon kreatív és emellett rajong az állatokért. Ám legnagyobb szomorúságára bátyját csak akkor láthatja, ha meglátogatja a kórházban. A kislány egész decemberben egyre rosszabbul érezte magát, majd szülei elvitték kivizsgálásra. Egy MRI során derült ki, hogy a négyéves gyereknek rosszindulatú, gyorsan növekvő rákos agydaganata van. Családja teljesen összetört, amikor megtudták a tragikus hírt karácsony estéjén. Az orvosai azt javasolták, minél hamarabb kerüljön sor a műtétre.

„Olyan szép, kedves és boldog lány, aki nem érdemli ezt. Félelmetes. Azonnal meg kellett operálni, mert agresszív rosszindulatú daganata volt. Nehéz lesz a további kezelés, mert több, mint 100 mérföldet kell megtennünk hozzá” – kezdte tragikus történetét a kétségbeesett édesanya.



A beavatkozás során sikerült a legtöbb rákos részt eltávolítani az agyából, ám hosszú felépülés vár rá. A következő egy évben nem is hagyhatja el a kórházat, ugyanis folyamatos kezelésekre és vizsgálatokra kell majd visszajárnia. Ha legközelebb is kiújul a medulloblastomája, akkor mindössze 10 százalék esélye lesz a túlélésére - írja a Daily Star.

„Bele sem akarok gondolni, mi lesz, ha nem éli túl a rákot” – tette hozzá az édesanya.

Az édesanyának, Vanessa Gilbynek (29) ráadásul Payton mellett, nyolc éves kisfiára is gondoskodnia kell. A karácsonyt nem is volt alkalmuk együtt ünnepeli, mivel még Paytonnal volt, Tylerre szülei vigyáztak. A kislány nemrég hazautazhatott, három hét után azonban már várja is az első speciális kezelése.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések