A mákot a palacsinta tésztájába is belesütheted. A töltelék pedig lehet akár a jól bevált krémes túró is.
Megújul a palacsinta: ezúttal nem a töltelékbe, hanem a tésztába kerül mák. A palacsintatészta összeállításakor ügyelj arra, hogy ne kevergesd túl sokáig, mert úgy nagyobb eséllyel ragad le. Könnyebben kezelhető lesz, és kevésbé szakad, ha kevés olajat is öntesz hozzá.
Hozzávalók:
👉 20 dkg liszt
👉 5 dkg mák
👉 2 db tojás
👉 2 dl tej
👉 2 dl szénsavas ásványvíz
👉 2 evőkanál étolaj
👉 1 csipet só
👉 25 dkg túró
👉 2 evőkanál porcukor
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 citromhéj
Elkészítés:
Először a palacsintatésztát állítsd össze. Keverd össze a lisztet a mákkal és a sóval, üsd bele a tojásokat, majd felváltva add hozzá a tejet és az ásványvizet. Az étolajat a végén öntsd bele. Dolgozd csomómentesre, majd egy rövid ideig hagyd állni.
Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. A túrót egy tálban villával törd össze, add hozzá a kétféle cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, és helyezd a hűtőbe.
A palacsinták mindkét oldalát olajozott serpenyőben süsd ki, töltsd meg a túrótöltelékkel, és hajtogasd tetszőleges formájúra, vagy tekerd fel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések