A könnyű tésztájú, csokis, diós kuglófnak képtelenség ellenállni, és nem bonyolultabb, mint egy kevert tészta. Karácsonyi édességmaradék felhasználására is tökéletes.
A pillekönnyű tésztájú kuglófot bármilyen alkalomra elkészítheted, biztosan sikert aratsz vele. A roppanós dió csodás harmóniában van a csokival. Nagyon kellemes egy bögre meleg tea vagy kávé mellé, ráadásul az állaga másnap is tökéletes lesz. Ha túl sok csoki maradt karácsonyról, bátran keverd a tésztába.
Hozzávalók 16 szelethez:
👉 1.5 bögre liszt
👉 1 bögre vaj
👉 1 bögre cukor
👉 0.5 bögre darált dió
👉 0.5 bögre dió
👉 0.5 bögre kis darabokra vágott csoki
👉 4 db tojás
👉 3 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a tojásokat, forgasd hozzá a sütőporral, a darált dióval, a kakaóval és a csokival vegyített lisztet, végül rakd hozzá a kis darabokra vágott diót.
A sima masszát öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és told 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 50 perc alatt. Ha a kuglófba szúrt tűre nem ragad massza, vedd ki a sütőből. Még melegen öntsd ki a formából, és porcukorral megszórva vagy öntettel kínáld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések