A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha céklás csokitorta: édes, mint az álom


A céklától csodás íze és élénkebb színe lesz a könnyű kevert tésztának, aminek a tetejére csokimáz is kerül.


Ha először furcsának tűnik a céklás csokitorta, gondold csak végig, hányféle zöldséget használunk a sütikbe íz- és állagjavításra. Ha a cukkini, a sütőtök vagy éppen a répa is illik a tésztába, akkor a cékla miért ne lenne jó bele? A színe élénkebb, az íze pedig édesebb, finomabb lesz. Tortafomában sütve, csokimázzal még elegánsabb.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg cékla
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg étcsoki
👉 3 db tojás
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 dl olaj
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

A mázhoz
👉 10 dkg étcsoki
👉 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A céklát mosd meg, és főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor kihűl, hámozd meg, és pépesítsd késes aprítógépben vagy reszeld le. Az étcsokit olvaszd fel.

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, a sütőporral és a kakaóval. Egy másik edényben keverd ki jól a tojást a kétféle cukorral és az olajjal, majd forgasd hozzá a száraz elegyet. Tedd hozzá a céklát, a csokit, és alaposan keverd össze.

Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.

A mázhoz a darabokra tördelt étcsokit vízgőz felett olvaszd össze a vajjal, és simítsd a tészta tetejére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések