A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsommal, mozzarellával sült, rakott tészta: 40 perc sem kell hozzá


A napfényes Olaszország ízeit hozza el a konyhádba a paradicsommal és a mozzarellával sült rakott tészta.


Nem kell finomabb a mozzarella és a paradicsom egyvelegénél, amelyek ezúttal a tésztával együtt, a sütőben sülnek krémesre. Legjobb, ha a kényeztető tésztát friss bazsalikommal fűszerezed, de ha azt nem tudsz beszerezni, a szárított is megfelelő. Elrontani nem lehet, de mindenképp süsd össze a sütőben, csak finomabb lesz tőle!

Hozzávalók:

👉 40 dkg tészta
👉 20 dkg koktélparadicsom
👉 20 dkg sűrített paradicsom
👉 20 dkg mozzarellagolyó
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db vöröshagyma
👉 bazsalikom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tésztát dobd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Amikor fogkemény, szűrd le. A koktélparadicsomokat vágd ketté. A vöröshagymát kockázd fel, és olívaolajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a bazsalikom nagy részét, sózd, borsod, és főzd hét-tíz percig, majd forgasd bele a tésztát.

A paradicsomszószos tésztát helyezd tűzálló tálba. Oszd el a tetején a mozzarellagolyókat és a félbevágott koktélparadicsomokat. Szórd meg kevés frissen őrölt borssal, a maradék bazsalikommal, majd told a sütőbe, amíg a sajt elolvad, és a paradicsom egy kicsit megsül. Tálaláskor bazsalikomlevelekkel díszítsd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések