A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vágyott alak kulcsa: a magnézium


Problémás számodra a fogyás? A „diéta” szót hallani sem akarod, mert minden módszer hatástalan? Ismered a jojó effektust? Ha fogyni szeretnél, a magnézium lehet a megoldás, hiszen a magnéziumhiány megakadályozza a fogyást. Optimalizáld tehát magnéziumszintedet és érd el azt az alakot, amire mindig is vágytál!


3. A magnézium gátolja a zsírbontást

A magnézium és a B-komplex vitaminjai szorosan együttműködnek, hogy a fehérjék, zsírok és szénhidrátok emésztését, felszívódását és hasznosítását szabályozzák. Speciális enzimeket aktiválnak, ezért ha hiányzik a magnézium vagy egyszerűen túl kevés áll a szervezeted rendelkezésére, az a táplálék hiányos feldolgozásához vezet. Ennek eredményeként különböző panaszok léphetnek fel. Ide tartozik elsősorban a vércukor-ingadozás, amely előbb vagy utóbb túlsúlyhoz vezethet. A tartósan megemelkedett vércukorszint ezen kívül szöveti károsodásokat okozhat az idegekben és az erekben is. Nő a szívbetegségek rizikója. A szövetek helyreállításához szintén magnéziumra van szükség.

2. A magnéziumhiány hizlal

Mit értünk ez alatt? Ha a szervezetből hiányoznak az ásványi anyagok, amelyek a manapság előnyben részesített iparilag feldolgozott élelmiszerekben már nincsenek jelen, akkor gyakran léphetnek fel szabályos evési rohamok. Ezek gyakran csak az ásványi anyagok, pl. a magnézium iránti igényt fejezik ki. Tehát egyre több feldolgozott élelmiszert és üres kalóriát eszel, melyek növelik súlyodat, de a tápanyagok iránti szükségletedet nem elégítik ki. Ez azonban csak a kezdet. A magnéziumhiánynak sokkal nagyobb horderejű következményei vannak – nemcsak a testsúlyra, hanem az egész anyagcserére

1. A magnézium blokkolja a hizlaló géneket

Miután felfedezték a hizlaló géneket, sokan azt hiszik, a túlsúly örökletes és semmit nem tudnak tenni ellene. A dolgoknak ez a nézete nagyon kényelmes, mert így tovább lehet folytatni a rossz hizlaló szokásaidat, miközben a géneket teszed felelőssé a túlsúlyért. Állatkísérletek azonban kimutatták, hogy csak azoknál az egereknél aktiválódtak az elhízásért felelős gének, akik nem kaptak elegendő B-vitamint. Ha azonban elég B-vitaminnal látták el őket, akkor karcsúak maradtak, illetve azokká váltak. A B-vitaminok viszont csak akkor képesek aktívan részt venni az anyagcsere-folyamatban, ha a magnézium is jelen van. Magnézium nélkül a B-vitaminok tehetetlenek és nem képesek befolyásolni a géneket. Azaz elegendő magnézium jelenlétében a hizlaló gének nem aktiválódnak és könnyűszerrel karcsú maradhatsz, illetve lehetsz akkor is, ha hizlaló génekkel rendelkezel.
 

Mely ételekben van magnézium? Íme:

Túlsúly esetén tehát rendkívül fontos a magnézium ellátás optimálása. Magnéziumban gazdag élelmiszerek például az amarant, a quinoa, a tengeri alga, a tökmag, a napraforgómag, a mandula, az avokádó, a szárított gyümölcsök, a zöld leveles zöldségek, mángold és a hüvelyesek. Figyelj arra, hogy ezeket az élelmiszereket rendszeresen építsd be az étrendedbe, hogy optimális szinten tartsd a magnézium szintedet. Ezt persze érdemes kiegészíteni plusz magnézium szedésével is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések