A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öngyilkos lett egy nő, miután kiderült, hogy elkapta a koronavírust


Pozitív koronavírustesztet produkált, majd végzett magával egy tokiói hölgy, mivel úgy gondolta, hogy a kötelező karanténba vonulás miatt nem fogja tudni eltartani családját.


A japán rendőrség múlt hét pénteken egy harmincas éveiben járó nő holttestét találta meg egy tokiói lakás kellős közepén – adta hírül a Tokyo Reporter lap.

A hölgy mellett egy búcsúlevél is feküdt, amelyben leírta, hogy a fertőzéssel csak nyűggé vált a családja számára, ami megbocsáthatatlan vétek, illetve leírta azt is, hogy lányának is átadta a vírust, ami saját felelőtlenségére utal, ezért úgy döntött, hogy saját kezével vet véget életének

A nőnél egyébként semmilyen tünetek nem jelentkeztek, öngyilkosságának időpontjában éppen otthon tartózkodott a kötelező kéthetes izoláció miatt. A lakásban élő férje és lánya szintén pozitív koronavírustesztet produkált, és csak enyhe panaszaik voltak.

A Vaszeda Egyetem adjunktusa, Micsiko Ueda elmondta, a koronavírus-járvány súlyos lelki teher azok számára, akik nincsenek hozzászokva a bezártsághoz, valamint akik a fertőzéseket saját hibaként értelmezik.

A pszichológus kiemelte, sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének a mentális problémákban szenvedő páciensek, mint ahogyan az otthonukban egyedül lábadozó koronavírus-fertőzöttek is.

    “Rengeteg ember lelki nyomást érez, amikor elkapja a vírust. Mindez korlátozhatja őket a mindennapi tevékenységekben, és komoly mentális terhet róhat a vállukra.”


Ueda hozzátette, azoknak is ügyelniük kellene a lelki egészségükre, akik nem mozdulnak ki a lakásukból, mivel a tartós bezártság szorongáshoz és depresszióhoz vezethet. A professzor kiemelte, egy olyan rendszert kellene megalkotni, ami nemcsak a koronavírus fizikai tüneteit, hanem lelki következményeit is figyelembe venné.

Amennyiben úgy érzi, önnek is segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések