Hirdessen itt

Nem tett jót a hazai alkoholfogyasztásnak a karantén


Mind az alkohol, mind a dohánytermékek fogyasztása magasabb volt 2020-ban, mint 2019-ben, egyes hónapokban kiugróan, amit nehéz nem a karanténra fogni.


Közzétette a NAV az egyes jövedéki termékek fogyasztására vonatkozó statisztikákat 2020-ról, ebből pedig egyértelműen olyan minta látszik kirajzolódni a Telex összefoglalója alapján, amely alapján összefüggést lehet vonni a karantén kezdete/vége, illetve az alkoholfogyasztás megugrása között.

Az összefoglaló szerint februárban – amikor még csak hírek voltak arról, hogy a közeljövőben várható karantén a betegség kirobbanásával – 75 százalékkal volt nagyobb az alkoholfogyasztás az előző év hasonló időszakához képest, márciusban ez majdnem 50 százalék volt, de a dohánytermékeknél is emelkedés figyelhető meg.

A másik ilyen nagyobb ugrás június és július esetén, tehát a karantén feloldásával látszik, júniusban 12, júliusban 28 százalékos növekedést mért a NAV a tavasz hátralévő részét jellemző stagnálást követően.

Összességében az látszik, hogy az alkoholfogyasztás 2019-hez képest 10%-kal emelkedett tavaly, ami elég jelentős elmozdulást jelent, a dohánytermékeknél azonban csak egy százalékos emelkedés volt a koronavírus-járvány közepette.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések