A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem tervezik, hogy a háziorvosoknál is lehessen regisztrálni az oltásra


Egyelőre nincs tervben az, hogy Magyarországon elérhetővé tegyék a háziorvosi vakcinaregisztrációt, mert ehhez a központi nyilvántartásra van szükség.


Jelenleg kizárólag online és az idősebbek számára postai úton van lehetőség regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára. Ezt lassan kétmillió ember teszi meg, hiszen a legutóbbi hivatalos adatok közel 1,8 millió regisztrált személyről szóltak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert arról is megkérdezték a csütörtöki kormányinfó ideje alatt, hogy lesz-e arra is lehetőség, hogy esetlegesen a háziorvosokon keresztül regisztrálhassanak az emberek a védőoltásra.

A válasz egyértelműen nem volt, mivel a kormány nem tervez hasonlót, hiszen a regisztrációhoz a központi nyilvántartásra van szükség, és csak ebben a formában garantálható az, hogy minden regisztráció a helyére kerül a rendszeren belül.

Készül a védettségi okirat, a gyógyultaknál és a beoltottaknál akár elengedhetik a kijárási tilalmat

Tehát továbbra is online, illetve az idősebb emberek számára postai úton (is) lehetséges regisztrálni a későbbi tömeges oltásokra, amik csak akkor vehetik kezdetüket, ha elegendő vakcina fut be Magyarországra.Szentkirályi AlexandraTehát továbbra is online, illetve az idősebb emberek számára postai úton (is) lehetséges regisztrálni a későbbi tömeges oltásokra, amik csak akkor vehetik kezdetüket, ha elegendő vakcina fut be Magyarországra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések