Négy díjat nyertek, taroltak a magyar labdarúgók


Az év sportolója, szövetségi kapitánya és csapata mellett az esztendő sportpillanatát is a magyar futball adta 2020-ban.


A Magyar Sportújságírók Szövetsége 63. alkalommal tartotta meg szavazását az év magyar sportolóiról. Az idei díjátadóra a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül került sor.

Könyves Norbert, a magyar válogatott csatára vette át a csapat díját (Fotó: Facebook/MLSZ)

Szoboszlai duplázott

Szoboszlai Dominik személyében először nyert futballista év sportolója díjat. Videoüzenetében a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó Golden Boy-díj nyolcadik helyet, az Európa-bajnokságra történő kijutást és a Red Bull Salzburgban elért év játékosa elismerést emelte ki a tavalyi év kapcsán. Szoboszlai még egy díjat bezsebelt, az Izland elleni pótselejtezőn szerzett győztes gólját választották az év sportpillanatának. Az edzők között a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az olasz Marco Rossi győzött. Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a labdarúgó-válogatott lett a nyertes.

Babos megvédte a címét

Első női cselgáncsozóként vehette át az Év sportolója-díjat az Európa-bajnok Karakas Hedvig.

– Óriási megtiszteltetés, hogy a sportújságírók úgy gondolták, hogy én vagyok a legjobb női sportoló. A sportágunk képzeletbeli abszolút kategóriájában is dobogós vagyok. Előttem csak Kovács Antal és Braun Ákos kapta meg az újságírói elismerést – fogalmazott Karakas.

Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában – akárcsak tavaly – a Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic által alkotott női teniszpáros végzett az első helyen. A fogyatékkal élő sportolók versengésében a szervátültetett Berente Judit bizonyult a legjobbnak.

Világsztárok üzentek

A sportvilág sztárjai közül többek között videoüzenetet küldött Carl Lewis kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta; Mary Pierce, egyéniben kétszeres Grand Slam-tornagyőztes francia teniszező; a Bajnokok Ligája-győztes olasz futballedző, Fabio Capello; valamint Francia Zsuzsanna (Susan Francia), az amerikai színekben kétszeres olimpiai bajnok evezős. Utóbbi édesanyja, Karikó Katalin szolnoki születésű, neves biokémikus, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltások egyikét.

Év Sportolója, 2020, győztesek

Az év férfi sportolója:
Szoboszlai Dominik (labdarúgó)

Az év női sportolója:
Karakas Hedvig (cselgáncsozó)

Az év csapata (csapatsportok):
férfi labdarúgó-válogatott

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (teniszpáros)

Az év edzője:
Marco Rossi (férfi labdarúgó-válogatott)

Az év fogyatékos sportolója:
Berente Judit (szervátültetett sífutó, sílövő)

Az év sportpillanata:
Szoboszlai Dominik gólja az Izland elleni pótselejtezőn

MSÚSZ-életműdíj:
Keleti Ágnes (tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka

Az év E-sportolója:
Bereznay Dániel (Formula-1)

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések