A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy botrány robbant ki a Star Wars körül rasszizmus témában


Nem fogadták jól a rajongók a Star Wars új, a színfalak mögé betekintést nyújtó sorozatának műsorvezetőjét, Krystina Arielle-t – írja az RT.


A The High Republic Show a Star Wars-franchise legújabb, a rajongókat a kulisszák mögé invitáló műsora. A sorozat házigazdája a színész Krystina Arielle, akit főleg gyakori antirasszista és politikai megjegyzései miatt utasítanak el a Star Wars rajongói, főleg azoknál az eseteknél, amikor érezték, elvetette a sújkot.

Az alábbi posztjában példáult azt véleményezte, hogy “két fehér férfi” semmiképpen nem tehet megjegyzést rasszizmus témájában, mivel arról semmi tapasztalatuk nincs, ezért ez nem egy olyan téma, amiben megszólalhatnak.



Ebben a posztban pedig kijelentette, hogy fehér bőrszínű írók nem írhatnak fekete karaktereket, mivel nem tudják kitalálni, hogy egy afroamerikai hogyan reagálna az adott helyzetre.



A Star Wars azonban a hivatalos Twitter-oldalán vette védelmébe az új műsorvezetőt: “A Star Wars közösség a remény és az elfogadás közössége. Nem állunk ki a zaklatás és a rasszizmus mellett, és támogatjuk Krystina Arielle-t” – olvasható a hivatalos posztban.



A nyilatkozat azonban mindkét oldalon csak még nagyobb port kavart. Egyrészt az Arielle mellett kiálló rajongók nem felejtették el, hogy a Lucasfilmnek és a céget birtokló Disney-nek is van mit a szemére hányni a társadalmi igazságosság és egyenlőség jegyében.



Ezen felül több Twitter felhasználó is jelezte, hogy a stúdió nem sietett Gina Carano, a “The Mandalorian” színésznőjének segítségére, amikor őt konzervatív nézetei miatt támadták, képmutatónak nevezve így a vállalatot.



Néhány felhasználó arra is rámutatott, hogy az Arielle-botrány többször is átcsapott Gina Carano elleni zaklatásba és a Star Wars hivatalos oldala semmilyen beavatkozást nem hajtott végre és nem állt ki külön posztban a Mandalorian színésznője mellett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések