A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan az orosz Szputnyik V vakcina részleges magyar engedélye


Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) lezárta a koronavírus elleni orosz Szputnyik V vakcina törzskönyvi dokumentációjának ellenőrzését, és jóváhagyta a vakcina engedélyezését.


Az Index információi szerint már december eleje óta vizsgálták az oltóanyagot, most már csak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboros és egyéb vizsgálatai vannak hátra. Ha az NNK-ban is mindent rendben találnak, azután jöhet a szállítmány Oroszországból.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján csak annyit mondott az orosz vakcináról, hogy vizsgálják, Oroszország pedig szerdán jelentette, hogy már benyújtották a kérelmét az oltóanyag Európai Unióban való regisztrálására is.

A moszkvai Gamaleja Intézet által kifejlesztett Szputyik V humán adenovíruson alapuló vektorvakcinát augusztus 11-én jegyezték be Oroszországban. Az oltóanyag ismert eljáráson alapul, amelynek segítségével egy sor más vakcinát is kidolgoztak már. Az orosz egészségügyi tárca szerint a hasonló elven előállított készítmények a tapasztalata szerint két évig terjedő védettséget nyújtanak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések