A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, mi az utolsó kívánsága Szilágyi Jolikának


Segítője pénzzel segítené Szilágyi István özvegyének vágyát.


Kétségbe esetten próbálják megvalósítani Szilágyi István özvegyének kívánságát. Gyógyíthatatlan tüdődaganata miatt feltehetően kevés ideje van már csak hátra a 78 éves Humenyánszky Jolán képzőművésznek, akit jelenleg egy ózdi kórházban ápolnak, de a cél az, hogy hátralévő éveit Budapesten tölthesse, kényelmesebb környezetben.

Az idős asszony segítője, Baricz Dezső közel egy éve követi nap mint nap figyelemmel az özvegy mindennapjait, jóllehet, a személyes találkozót a koronavírus-járvány mostanában igencsak megnehezíti.

− A napokban beszéltem a kezelőorvossal, aki elmondta, hogy Jolika néni tüdődaganata végstádiumú, ezért nem lehet rajta segíteni. A cél most az, hogy Ózdról visszahozhassuk Budapestre. Mivel azonban huszonnégy órás felügyeletet igényel, egy újpesti idősek otthonában gondoltam elhelyezni. Ott nagyon emberséges körülmények között tölthetné az élete utolsó időszakát, hozzá méltó módon.

Baricz úgy döntött, egyik legkedvesebb személyes tárgyától is hajlandó lenne megválni, ha ezzel segíthetne az asszonyon.

– Az otthonába kizárt, hogy valaha visszatérjen Jolika: a katasztrófavédelem lakhatatlannak nyilvánította az ingatlant, és nem is alaptalanul, hiszen elárasztotta a víz a ház padlóját. Szilágyi István művész úr még tavasszal nekem ajándékozott egy róla készült portrét, amit a felesége készített. Bár eszmeileg nagyon sokat jelent nekem ez a szobor, Jolika néniért licitre bocsátom: ötszázezer forintot szeretnék kapni érte, aminek teljes összegét arra fordítanám, hogy Jolika utolsó hónapjait szebbé tehessem, elsősorban egy rendes lakókörnyezet megteremtésével − fogalmazott a segítő.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések