A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már legkevesebb hetven országban jelent meg a koronavírus mutálódott változata


Eddig legkevesebb hetven olyan országról tudni, ahol kimutatták a mutálódott vírust, mely adott esetben sokkal gyorsabban képes terjedni.


A koronavírusok esetében a mutáció nem egy természetellenes folyamat, és ez valahol várható is volt. Nyilvánvalóan jelentősen lassíthatja az immunizálást, miután egyes országokban a mutáció erősen éreztetheti a hatását.

Több ilyen mutálódott vírustörzset mutattak ki, de eddig úgy tűnik, hogy a piacon jelenlévő oltások ugyanúgy hatékonyak ellene, mint az eredeti törzzsel szemben kifejlesztett oltóanyagok. A kutatások folyamatosan zajlanak ezzel kapcsolatban, hogy biztos információkat tudjanak adni a tudósok.

Magyarországon is kimutatták az Egyesült Királyságból indult mutálódott változatot, ami akár 70%-kal is gyorsabban képes terjedni. Jelen állás szerint azonban nem terjedhetett el olyan mértékben, mint például a briteknél, vagy más országokban.

A CNN arról jelentette, hogy a WHO szerint az új vírusvariánst, amit először a briteknél detektáltak, legkevesebb hetven országban mutatták ki. Tíz olyan ország van a listán, ahol ezt a bizonyos B.1.1.7, vagy VOC 202012/01 néven ismert változatot jegyezték fel.

A WHO arról is információt adott, hogy ennek a változatnak az előfordulása hanyatlani kezdett a briteknél, a dánoknál, az íreknél és a hollandoknál. Az egyéb más törzsek között a dél-afrikai variánst pedig harmincegy országban detektálták. Érdekesség, hogy Délkelet-Ázsia az egyetlen olyan régió, ahol eddig nem számoltak be ilyen esetről.

A P.1 variánst először Brazíliában azonosították, amit nyolc országban rögzítettek. Ezzel pedig hat újabb országot adtak hozzá a listához, ahol felfedezték a mutálódott vírust.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések