A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Majdnem belehalt egyetlen ütésbe


A Debreceni Ítélőtáblán a dr. Balla Lajos vezette tanács január 27-én kezdi tárgyalni másodfokon azt az emberölés kísérlete miatt indult ügyet, amelyben a megütött és földre zuhant sértett úgy beverte a fejét, hogy hajszálon múlt csupán az élete.


Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2020 októberében G. L. I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A fiatalkorú B. A. II. rendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap fiatalkorúak fogháza büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen G. L. vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2019 augusztusában Miskolcon, ittas állapotban, az utcán szóváltásba keveredtek a szintén ittas sértettel, majd meglökték a férfit, aki az úttestre zuhant, miközben fejét az útburkolatba ütötte. Ekkor az I. rendű vádlott segítségével a sértett felállt, azonban újabb vita alakult ki. Ekkor a II. rendű vádlott ököllel megütötte a sértettet, aki újra a földre került, a fejét ismét beütötte és eszméletét vesztette.

A vádlottak, némi tanakodás után a sértettet magára hagyták és távoztak a helyszínről. Egy hajnalban arra haladó kerékpáros talált a földön fekvő férfira, akinek az idejében kapott orvosi ellátás mentette meg az életét. Amennyiben a sértettet később találják meg, koponyasérülése nagy valószínűséggel a halálát okozta volna.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések