A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a világ egyik legkeresettebb drogbáróját


Hosszú bujkálás után sikerült letartóztatni a világ egyik leginkább keresett drogbáróját, az egyik legnagyobb befolyással rendelkező ázsiai drogkartell vezetőjét, Tse Chi Lopot – számolt be közleményében a holland rendőrség.


A kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse-t még pénteken tartóztatták le az ausztrál rendőrség kérésére, amely egy nyomozás keretében feltárta, hogy a Tse vezetése alatt álló bűnszervezet évi 70 milliárd dollár értékű drogkereskedelmet bonyolít le az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

A holland hatóságok várhatóan kiadják a drogbárót ausztrál kollegáiknak, és megerősítették, hogy a letartóztatása zavartalanul történt az amszterdami Schiphol repülőtéren – írja a The Guardian. A holland rendőrség azonban nem szolgáltatott további információval jogi kérdések kapcsán, így azt sem tudni, Tse-nek van-e ügyvédje.

A Reuters birtokába került dokumentumokra és négy ország kábítószer-ellenes hatósága információira támaszkodva a brit lap azt írja, a kínai születésű drogbáró elsősorban Hongkongban, Makaóban és Tajvanon tartózkodott az elmúlt években, feltehetően innen irányította a szervezetet.

A Tse által vezetett, multimilliárdos kereskedelmet lebonyolító drogkartellt egyébként főként „A Cégként” vagy „Sam Gorként” ismerik a hatóságok, és először az ausztrál hatóságok nyomozása során tárták fel, hogy a kínai születésű férfi lehet ennek a vezetője.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések