A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a vendégházas csalót


A Gyulai Járási Ügyészség 11 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétsége, 4 rendbeli lopás bűntette és 3 rendbeli lopás vétsége miatt kezdeményezte egy 28 éves többszörösen büntetett előéletű hajléktalan férfi letartóztatását. A férfi az elmúlt öt hónapban országszerte több vendégházból is fizetés nélkül távozott és gyakran a szobákban elhelyezett tárgyakat is magával vitte.


A férfi 2020. szeptember 25-én szabadult az egyik büntetés-végrehajtási intézetből, de munkával, állandó jövedelemmel nem rendelkezett, a lakhatása sem volt megoldott, ezért – hogy megélhetését és lakhatását biztosítsa – rendszeres haszonszerzésre törekedve az ország különböző területein szálláshelyek szolgáltatásait vette igénybe, majd a szállás díjának kifizetése nélkül távozott. Egyes esetekben a szobákban elhelyezett értéktárgyakat – így televíziót, hosszabbítót, ágyneműt, törülközőt – is magával vitte, és azok értékesítéséből származó jövedelemből tartotta fenn magát – olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi 2020. szeptember 26. és 2021. január 09. napja között lényegében beutazta az országot. Az egyik internetes szállásfoglaló portálon foglalt szállást Dömsödön, Szentendrén, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Füzesgyarmaton, Nagykanizsán, Kamuton, Gyomaendrődön, Békéscsabán és Gyulán tipikusan vendégházakban vagy apartmanokban. 1-2 éjszakánál többet sehol sem töltött, majd elegánsnak nem nevezhető módon fizetés nélkül távozott a szálláshelyekről a lopásokkal további kárt okozva az üzemeltetőknek.

A férfi 2021. január 1-én egy mezőkovácsházi apartmanba is be akart jelentkezni, majd amikor az üzemeltető rövid időre magára hagyta, eltulajdonított egy mentőskabátot és távozott. A férfi a csalásokkal és a lopásokkal 12 sértett részére összesen több mint 650 ezer forint kárt okozott.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a büntetés várható mértékére és a férfi hajléktalan életvitelére figyelemmel fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. A férfi büntetett előélete és az elkövetés sorozatjellege miatt fennállt a bűnismétlés veszélye is, azaz tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülése esetén hasonló vagyon elleni bűncselekményeket követne el – olvasható a közleményben.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és a terhelt letartóztatását egy hónapra elrendelte.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések