Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Laktató sonkás, sajtos frittata: isteni olasz tojáslepény reggelire


Az olaszok kedvence, a frittata sonkás-sajtos változatban laktató reggeli, ami után sokáig nem leszel éhes.


A frittata, vagyis az olasz tojáslepény a neked való reggeli akkor, ha szereted a tojást, de már unod az omlettet és a rántottát. Vannak, akik liszttel készítik, de tökéletes anélkül is, ráadásul így kevésbé hizlal. Ez egy egyszerű, sonkával és sajttal készült, zöldségekkel gazdagított változat, amit az ízlésed szerint tovább alakíthatsz. Kétféle sajtot is használhatsz.

Hozzávalók:

👉 10 dkg sonka
👉 10 dkg koktélparadicsom
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 6 db tojás
👉 2 evőkanál étolaj
👉 1 teáskanál morzsolt oregánó
👉 1 db zöld kaliforniai paprika
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sonkát kockázd fel, a koktélparadicsomokat, a paprikát vágd fel, a sajtot reszeld le. Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát, a sonkakockákat, majd dobd hozzá a paradicsomokat és a parikát. Egy kisebb tálban villával verd fel a tojásokat, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, szórj hozzá reszelt sajtot, majd öntsd a sonkás-paradicsomos egyvelegre. Addig süsd, amíg a széle el nem kezd szilárdulni. Ekkor kanalazd tűzálló tálba, told a sütőbe, és 180 fokon süsd 10-12 perc alatt szilárdra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések