A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus – ne beszélgessünk a metrón, figyelmeztetnek francia orvosok


A Francia Orvostudományi Akadémia véleménye szerint az utasoknak kerülniük kellene a beszélgetést a tömegközlekedési eszközökön a koronavírus-járványra tekintettel – tudósít a CNA.


“A kötelező maszkviselési szabályok betartása mellett egy nagyon egyszerű óvintézkedésre lenne szükség a tömegközlekedési eszközökön, ahol a távolságtartás szinte lehetetlen: kerüljük a beszélgetést és a telefonálást” – hívta fel rá a figyelmet az Orvostudományi Akadémia.

Nem jelent gondot a beszélgetés, ha csak hárman vagyunk a járművön, de ha a tömött metrón egymástól két centire utazunk, hanyagolnunk kellene az eszmecserét

- fejtette ki bővebben egy tévés interjú során Patrick Berche, az intézet tagja.

A francia kormány friss javaslatát kritizálta nemrég az 1820-ban alapított akadémia: az új hivatalos ajánlás a sebészeti maszkokat részesíti előnyben a textilmaszkokkal szemben.

Nincs tudományos alapja annak, hogy a sebészeti maszkok hatásosabbak lennének a vírussal szemben – nyilatkozta az intézet, és hozzátette, attól tartanak, ez csak összezavarja a lakosságot.


Az akadémia nem egy hivatalos tanácsadó szervezet, azonban válaszolhat a kormány egészségüggyel kapcsolatos kérdéseire és tanácsot is adhat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések