Az összes nyári saláta közül ez a klasszikus csirkés változat az egyik legfinomabb, ráadásul nem kell hozzá semmi extra.
Forró napokon a tészta, a rizs és a krumpli helyett a húsok mellé sokkal jobban esik a saláta. Tökéletes pikniken, kerti partin, de munkába is csomagolhatsz ebédre egy jó adagot. Ha hétvégéről maradt sült csirke, még gyorsabban végzel. Természetesen ínyenc dresszing is jár hozzá.
Hozzávalók:
👉 2 csirkemell
👉 8 levél saláta
👉 10 dkg rukkola
👉 6 evőkanál olívaolaj
👉 4 db paradicsom
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Az öntethez egy kis tálban keverd össze az olívaolajat a mustárral, a zúzott fokhagymával, a citrom levével, és ízlés szerint sóval, borssal, majd rakd a hűtőbe.
A megtisztított csirkemelleket kockázd fel, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevíts két-három evőkanál olajat, majd süsd meg rajta a hús minden oldalát szép pirosra pár perc alatt Ha van lehetőséged, grillen is elkészítheted a csirkemellet.
Rakd egy tálba az összetépkedett salátát, a rukkolát, a megmosott, félbevágott paradicsomot, és tedd hozzá a csirkét. Locsold meg az öntettel, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések