A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kína korlátozza Trump korábbi tisztviselőinek belépését az országba


Kína komoly szankciókat lengetett be a Trump-kormány korábbi tisztviselőivel szemben, így közel 30 ember beutazását és üzleti tevékenységét is korlátozhatják majd a jövőben.


Joe Biden amerikai elnök beiktatása után alig néhány perccel kiadott nyilatkozatában Peking komoly szankciók bevezetését helyezte kilátásba a korábbi kormány tisztviselőire vonatkozóan. A szankciók hatálya alá tartozik Trump korábbi gazdasági tanácsadója, Peter Navarro; egyik legfontosabb ázsiai diplomatája, David Stilwell; a korábbi egészségügyi titkár Alex Azar, valamint John Bolton, volt nemzetbiztonsági tanácsadó is.

A nyilatkozatban úgy fogalmaztak, az elmúlt években az Egyesült Államokban több Kína-ellenes politikus fogalmazott meg éles kritikákat, továbbá hajtott végre intézkedéseket, melyek Kína szerint egyértelműen az országgal szemben táplált gyűlöletből és előítéletből fakadtak.

Kína szerint az USA indokolatlanul avatkozott be az elmúlt években a kínai belpolitikába, továbbá megsértették mind a kínai lakosságot, mind pedig a kínai kormányt és komolyan megbolygatták a kínai-amerikai kapcsolatokat.

Kedden Mike Pompeo kijelentette, hogy a muszlimok elnyomása Kínában “népirtásnak” nevezhető, eme kijelentéssel pedig az amerikai oldalról is szankciókra lehet majd számítani Kínával szemben.

A Trump-kormány tavaly óta folyamatosan fokozta a Kínára gyakorolt nyomást, az elmúlt hónapokban pedig a korábbinál is komolyabban foglalkozott az országgal. Hivatalának utolsó heteiben Trump számos tisztviselőt sújtott szankciókkal Tibet, Tajvan és Hong Kong elleni cselekedeteik miatt – írja a PBS.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések