A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Káposztás tészta ropogós baconnel: legalább olyan jó, mint a hagyományos


Ez nem a nagyiféle káposztás cvekedli, de biztos, hogy a ress, baconös és fűszeres tésztát is szeretni fogod.


Ha rohanós hétköznapokon is ragaszkodsz ahhoz, hogy otthon főzz valami finomat és laktatót, a káposztás-baconös tészta remek választás lehet. Fehér káposztából készítsd el, hisz vitaminban gazdag, a bélrendszerre is jótékony hatással van, és most is könnyen beszerezheted. A fokhagyma, a bacon és a kömény adja meg igazán az egyszerű étel nagyszerű ízét.

Hozzávalók:

👉 50 dkg tészta
👉 1 fej kisebb káposzta
👉 1 mokkáskanál fűszerkömény
👉 10 dkg bacon
👉 3 szál snidling
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tésztát dobd forrásban lévő vízbe, szórj hozzá sót, és főzd meg körülbelül tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A káposzta torzsáját távolítsd el, és szeld fel ízlés szerint. Az apróra vágott bacont pirítsd meg egy serpenyőben, majd vedd ki a szalonnadarabokat.

A visszamaradt zsíron süsd meg a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd amikor már megfonnyad, dobd hozzá a zúzott fokhagymát is. Rakd hozzá a káposztát, és kevergetve süsd négy-öt percig, majd önts hozzá kevés vizet, és párold puhára. Közben ízesítsd sóval, borssal és köménnyel. Forgasd hozzá a tésztát, és süsd össze egy-két perc alatt, majd szórd meg aprított snidlinggel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések