Hirdessen itt

Káosz, fosztogatás, pusztítás – ezt hagyta maga után a holland miniszterelnök


A bukott holland kormány zavaros járványügyi intézkedései miatt teljes a káosz Hollandiában. A hétvégén kijárási korlátozások elleni erőszakos megmozdulások voltak, amely során a többnyire migránsokból álló csoportok kifosztották az üzleteket, beverték a kirakatokat és felgyújtották az autókat. Megdöbbentő képek az anarchiába süllyedő Hollandiából.


A holland kormány hosszas tétovázás után döntött arról a múlt héten, hogy – a második világháború óta először – kijárási tilalmat vezet be este fél kilenc és reggel fél öt között, hogy lassítsa a járvány terjedését. A parlament csütörtökön jóváhagyta a döntést. A rendelkezés megsértői 95 eurós büntetésre számíthatnak.

A kijárási tilalom elleni demonstrációk, majd zavargások szombaton Amszterdamban és Eindhovenben kezdődtek, ahol tüntető csoportok gyűltek össze annak ellenére, hogy minden fajta csoportos gyülekezést betiltottak a hatóságok.

A rendőrség vízágyúkat, lovas rohamosztagot, rendőrkutyákat és könnygázt is bevetett a tiltakozók ellen.  A holland televízió csatornák arról számoltak be, hogy Eindhovenben maszkos fiatalokból álló bandák tüzeket gyújtottak és üzleteket fosztottak ki.

Geert Wilders, az euroszkeptikus Szabadságpárt vezetője felszólította a miniszterelnököt, hogy vesse be a hadsereget a rendbontók ellen.



A – gyakran bevándorlókból álló – söpredék elpusztítja hazánkat. Nincs közük Hollandiához, nem becsülik az értékeinket. Vessünk véget ennek és cselekedjünk! Rutte, mielőtt ez az erőszak polgárháborúvá válik, lépjél! Hívd a hadseregünket, most!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések