A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogerősen hat és fél év börtönt kapott „Bróker Józsi”


A férfit több száz millió forintot csalt ki ügyfeleitől 2007 és 2015 között.


A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével a közelmúltban jogerősen lezárult a negyvenes éveiben járó, büntetlen előéletű, a sajtóban „Bróker Józsiként” emlegetett férfinak a büntetőügye. A büntetőügy részleteiről a törvényszék sajtóosztálya számolt be.

Az illető 2007 és 2015 között mintegy 70, többségében szolnoki, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyei személytől, összességében mintegy 375 millió forintot csalt ki azzal az ígérettel, hogy a pénzüket befekteti és magas kamattal, illetőleg hozammal fizeti vissza részükre. Az ügyfelek jellemzően több millió forintot adtak kölcsön befektetési célokra a vádlottnak.

Közülük tíz ember több mint 10 millió, volt, aki több mint 40 millió forintját „fektette be” a férfinál.

A befektetők azonban nemhogy nyertek, inkább milliókat veszítettek az üzleten. A szerencsések legalább a pénzük töredékét visszakapták, de volt, akit több tízmillió forinttal károsított meg a vádlott. Az általa okozott csaknem 375 millió forint kárnak csak egy része, mintegy 120 millió forint térült meg.

Az ügyben 2017. március 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2019. június 5-én hozott ítéletet. A férfit 61 rendbeli csalás bűntette miatt 6 és fél év börtönre ítélte, 5 évre eltiltotta a biztosításközvetítő és pénzügyi közvetítői foglalkozástól, több mint 25 millió forint összegben vagyonelkobzást rendelt el vele szemben és 48 sértett javára kártérítés megfizetésére kötelezte.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék az elsőfokú döntés egyes rendelkezéseit pontosította: a vádlottal szemben elrendelt vagyonelkobzás összegét majdnem másfélszeresére, csaknem 37 millió forintra felemelte, de a vádlottal szemben első fokon kiszabott büntetésen illetőleg intézkedésen nem változtatott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések