A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni, lekváros császármorzsa: hihetetlenül puha és egyszerű


Friss lekvárral még finomabb a könnyen és gyorsan elkészíthető, legendás édesség, az osztrák császármorzsa.


A tiroli császármorzsa pontos eredetét máig vitatják. Többen úgy gondolják, hogy Ferenc József császár vagy udvari főszakácsa készítette el először. Mások szerint Sissivel az eljegyzésük vacsoráján fogyasztották a mennyei desszertet. Az viszont vitathatatlan, hogy könnyű elkészíteni, még konyhai rutin nélkül is bárki bevállalhatja.

Hozzávalók:

👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 db tojás
👉 4 dl tej
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csipet só
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 lekvár ízlés szerint

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a kétféle cukrot és a sót, majd fokozatosan adagold hozzá a tejet. Rakd hozzá egyesével a tojások sárgáját, és mindegyikkel dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, és öntsd hozzá az olvasztott vajat, majd keverd csomómentesre a tésztát.

Egy serpenyőben hevíts zsiradékot, és egyengesd bele a masszát. Süsd a tészta mindkét oldalát pirosra körülbelül négy-négy perc alatt. Nem baj, ha fordítás közben eltörik. Spatulával darabold fel, és melegen, porcukorral megszórva, lekvárral kínáld. Ha kisebb serpenyőd van, két részletben süsd meg a tésztát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések