A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét kitört az Etna! Folyamatos földrengések kísérik a vulkán tevékenységét - videó


Hatalmas lángokkal és lávafolyóval kelt életre Szicíliában a háborgó Etna. Félelmetes, de egyben lenyűgöző látványt nyújt.


Ma reggel a tegnap kitört Etna egyik kráteréből lávafolyó tört fel! Az aktivitása folyamatosan ingadozó, jelenleg közepes és erős földrengések kísérik – írja a Vulcano Discovery   Az Etna hatalmas füsttel és lángokkal tört ki! Az olasz ANSA hírügynökség szerint a szicíliai vulkán három krátere lövellt ki magából lávaköveket az elmúlt két napban. A robbanások nem jelentettek különösebb veszélyt a környékre nézve, viszont félelmetes, de egyben lenyűgöző látványt nyújt.



Az Etna a legnagyobb Olaszország három működő vulkánja közül. Legutóbb 2020 decemberében tört ki, akkor egy, a Richter-skála szerinti 4,4-es, egyes hírek szerint 4,8 erősségű földrengés is megrázta Szicília délkeleti részét. A másik kettő a Stromboli és a Vezúv utoljára 1944-ben tört ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések