Nem hívott mentőt a nőhöz, akit ő lökött meg úgy, hogy a földre zuhanva több csontját is eltörte.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint a házaspár élete idővel gyakori veszekedésekkel lett terhelt. A férfi gyakran dobott különböző tárgyakat, kést, lábast, tányért a felesége felé, de sérülést ezekkel soha nem okozott – írja a vádhatóság a közleményében.

2019 tavaszán, a vádbeli napon a férfi azért haragudott meg a feleségére, mert mire hazaért a horgászatból, a felesége nem húzta fel a redőnyt az otthonuk alsó szintjén lévő ablakokon. Ekkor egy poharat dobott a konyhában álló sértett felé, aki a pohár elől elhajolt. Ezt követően a férfi a konyhából - lábassal a kezében – az udvarra indult halat pucolni. Haladása során – sérülésokozási szándék nélkül – könyökével meglökte a konyhaajtóban az útjában lévő sértettet.

Az idős asszony a lökéstől a konyhaajtóval szemben lévő padlásajtónak dőlt, majd onnan a földre csúszott. Esése során a sértett combnyaktörést és kulcscsonttörést szenvedett el. A férfi a feleségét szitkozódások közepette magára hagyta, akihez aznap délután a lánya hívott mentőt. A kórházban másnap megműtötték, de ébreszthetetlen állapotba került és hat nappal később elhunyt.

A combnyaktörés és a kulcscsonttörés, valamint a halál között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg. Az ügyészség a férfit gondatlan emberölés vétségével és minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. Vele szemben – a halmazati szabályok alapján – hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni – zárul a közlemény.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek