A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres almás csirkeragu: a hús omlós és jó szaftos


Az almás csirkeragu olyan gyorsan elkészül, hogy akár hétköznap vacsorára is megfőzheted. A keleti fűszerek jól illenek hozzá.


A csirkehús almával és jobbnál jobb fűszerekkel izgalmas, laktató fogás! Ha szereted a keleti konyhát, ezt az egyszerű, de ízletes ételt is imádni fogod. A kurkumát és a curryt könnyen beszerezheted, ráadásul ezek a fűszerek belülről melegítenek is. A köretek közül talán a rizs illik hozzá legjobban.

Hozzávalók:

👉 60 dkg csirkemell
👉 2 db alma
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 evőkanál zsír
👉 1 db póréhagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál curry
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Hevítsd fel a zsírt egy lábosban: rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Tedd bele a húst, kevergesd fehéredésig, majd rakd hozzá a feldarabolt almát. Fűszerezd sóval, borssal, curryvel, kurkumával és fokhagymával.

Öntsd fel másfél deci vízzel, és párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor a csirke puha, keverd össze a tejszínt és a lisztet, majd csorgasd a húshoz. Rottyantsd össze pár perc alatt. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel és a hagyma feldarabolt szárával.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések