A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fiatal rablók a bíróság előtt – négyen fosztották ki a munkából hazafelé tartó férfit


Felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás miatt felel a bíróságon az a három fiatalkorú fiú és felnőtt társuk, akik az elmúlt nyáron egyik éjjel leütöttek és kiraboltak egy járókelőt.


A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a három helyi fiatalkorú fiú és 19 éves társuk az elmúlt év július utolsó napjának éjszakáján, az egyik lakótelepen sétálgattak, amikor észrevették a velük szemben gyalogosan közlekedő, munkából hazafelé tartó sértettet.

    Látták, hogy a férfi vállán egy táska is van, amiből arra következtettek, hogy értékek lehetnek nála, ezért elhatározták, hogy erőszakkal elveszik azokat.


Körbe fogták az enyhén ittas sértettet, majd az egyik fiatalkorú fiú leszorította a sértett nyakát és ütlegelte a fejét, amiben segített egy másik társa is. A felnőtt elkövető pedig a sértett táskáját próbálta lerángatni, de ez nem sikerült, ezért a táska kinyitásával próbálkozott, majd magához vett egy mobiltelefont és 50.000,- forint készpénzzel a sértett pénztárcáját. A fiatalok ekkor abbahagyták a férfi bántalmazását, elindultak hazafelé, azonban a legidősebb vádlottnak eszébe jutott, hogy egy tabletet is látott a sértett táskájában, ezért visszamentek a sértetthez, és most már kerítésléccel többször megütötték. A sértett a földre esett, a vádlottak pedig elvették a tabletet tőle.

    Valamennyi vádlott letartóztatásban van, őket ugyanis a rendőrök másnap elfogták.


Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság a fiatalkorú vádlottakat 2-3 év javítóintézeti nevelésre, míg felnőtt társukat 5 év fegyházbüntetésre ítélje abban az esetben, ha beismernék a bűncselekmény elkövetését, és nem ragaszkodnának a tárgyalás megtartásához.

Velük szemben az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – közlte szerkesztőségünkkel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések