Hirdessen itt

Felfüggesztettek állásából egy tűzoltót, amiért kórházba vitt egy égési sérült kislányt


Az Oklahoma City-i Tűzoltóság éles kritikák kereszttüzébe került, ugyanis nemrég kiderült, hogy beszüntették munkaviszonyát annak az alkalmazottjuknak, aki egy fiatal égési sérült gyermeket karácsony napján azonnal kórházba szállított ahelyett, hogy megvárta volna a 20 perc alatt kiérkező mentősöket.


Corey Britt parancsnokot menesztették állásából, amiért felettese, Richard Kelley szerint nem a megfelelő protokoll alapján járt el, ugyanis a páciensek szállítása nem a tűzoltók feladata, hanem a mentősöké – adta hírül a Newsweek.

A tűzoltókat karácsony estéjén riasztották este 7 órakor az egyik házhoz, ugyanis a 3 éves Quinn Amme törzsétől lefelé másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Britt kiérkezett a helyszínre, és azonnal tárcsázta a mentőket, akik azonban késtek, így pár percnyi várakozás után nem habozott tovább, és saját maga vitte be a kórházba a kislányt.

A szülők megköszönték a hős férfi munkáját, azt azonban nem értik, miért kellett meneszteniük állásából Brittet, hiszen csak a dolgát végezte, és megmentette kislányuk életét.

“Tiszteletben tartunk minden döntést, de amikor a rendszer nem működik, akkor helyettük kell cselekednünk. A mentősök valamiért nem jöttek időben, ezért én értem ki hamarabb. Saját felelősségem tudatában oklahomai apaként jártam el, így volt a legjobb a páciensnek” – magyarázta Britt.

Kollégái is méltatták a tűzoltót, aki bár valóban megszegte a szabályokat, morálisan helyesen járt el, hiszen ha tovább késlekednek, lehetséges, hogy a kislány nem élte volna túl a balesetet. Mivel az etikai kódexben is szerepel a bajbajutottakon való azonnali segítség, ezért Britt abban reménykedik, hogy újból felveszik, és rendezni tudják az ügyet és a félreértéseket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések