A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fagyállót ivott sör helyett 11 amerikai katona, ketten súlyos állapotban kerültek kórházba


Egy hadgyakorlat során véletlenül fagyállót fogyasztott 11 amerikai katona, az eset pontos körülményeit azonban még vizsgálják.


A texasi Fort Bliss bázisról csütörtökön katonákat kellett kórházba szállítani, mivel azt hitték, hogy a fagyállós dobozban alkoholos ital van, ezért fogták, és kiitták a flakonokat – adta hírül az NBC News.

Két katona annyira súlyos állapotba került, hogy át kellett őket helyezni az intenzív osztályra, ahol jelenleg is az életükért küzdenek az orvosok.

A toxikológiai jelentés szerint mindannyian etilén-glikol mérgezést kaptak – ez a kémiai szerves vegyület a fagyállók fő összetevőjének számít. A Fort Bliss-i támaszpont sajtószóvivője elmondta, egyelőre nem tudni, pontosan mi vezetett ahhoz, hogy a katonák elfogyasszák a mérgező folyadékot.

A katonáknak szolgálatban szigorúan tilos alkoholt inniuk, ugyanis a bázison nem tolerálják azokat, akik bárminemű tudatmódosító szer hatása alatt gyakorlatoznak.

Összesen egy parancsnok, két altiszt és nyolc továbbszolgáló őrmester sérült meg az incidens során, mindegyiküket a William Beaumont Hadorvosi Központba vitték a mentősök.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések