A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ennyien adatnák be maguknak a kínai koronavírus-vakcinát Magyarországon


A Népszava kérésére a Publicus Intézet által elkészített közvélemény-kutatás alapján eléggé megosztó a kínai covid elleni védőoltás megítélése hazánkban.


A legújabb januári felmérésben különböző gyártmányú koronavírus elleni vakcinákról kérdezték meg a magyar állampolgárokat annak érdekében, hogy kiderítsék, milyen támogatottsággal rendelkezik egy-egy készítmény.

Az orosz Szputynik V-tel a lakosság 35 százaléka oltatná be magát, miközben a kínai laboratóriumban kifejlesztett szert csupán a magyarok 27 százaléka igényelné.

A politikai pártbeállítottságot vizsgálva markáns különbségeket lehet felfedezni. Amíg a Fidesz-KDNP szimpatizánsok 55 százaléka választaná az orosz oltóanyagot, addig az ellenzékiek esetében az arány csupán 22 százalék, a bizonytalan szavazóknál is mindössze 29 százalék.

A Szuptnyik V-tel kapcsolatban leginkább az MSZP (4 százalék), a Momentum (10 százalék), a Jobbik (18 százalék) és a DK (24 százalék) szavazói szkeptikusak.

A kínai vakcinát a fideszesek 50 százaléka tartja jó megoldásnak, míg az ellenzéki összefogással szimpatizálók alig 8 százaléka élne a távol-keleti készítmény nyújtotta lehetőségekkel, az MSZP és DK támogatói közül pedig senki sem adatná be magának a szert.

Az Európai Unió által jóváhagyott és engedélyezett vakcinák közül a Pfizer-BioNTech oltóanyagát a megkérdezettek 91 százaléka, míg a Moderna védőoltását a válaszadók 77 százaléka választaná.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések