A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egri borozónál törte orrát a nőnek, mert le akarta vele halkíttatni a zenét


Vendéglátóhelyen, illetve előtte, valamint üzletben léptek fel meglehetősen durván azoknak a bűnügyeknek a vádlottjai, akik a vádemelés után bíróság előtt felelnek a tetteikért. Az esetek közös ismérve, hogy az elkövetők eltörték a sértettek orrcsontját.


Rövid időn belül három ügyben is vádat emelt az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt. Erről a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője beszélt portálunknak. Dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész azt is közölte, hogy a terheltek erőszakos cselekményeiket nyilvános helyeken valósították meg, így túl azon, hogy sérüléseket okoztak áldozataiknak, a köznyugalmat is megzavarták.

Az egyik bűntény helyszíne egy egri borozó előtti rész volt. A vád arról szól, hogy a húszéves fiú tavaly május 10-én este úgy megütött előzőleg a kocsmában egy nőt, hogy az nyílt orrcsonttörést szenvedett. A támadás előzménye mindössze annyi volt, hogy a hölgy megkérte a későbbi terheltet és a barátját, hogy halkabban hallgassanak zenét, mert a lejátszójuk bömböltetésével zavarják a többi vendég szórakozását. A vádhatóság súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével vádolja a fiatalembert.

Ugyanilyen bűncselekmény vádjával kell szembenéznie annak a 31 esztendős férfinak is, aki az előző évben szeptember 14-én délelőtt egy bodonyi bisztróban perlekedett egy ugyanott szórakozó atyafival. A szóváltást követően lefejelte az illetőt, akinek a csapás következtében eltört az orrcsontja.

– A járási ügyészség mindkét ügyben arra tett indítványt, hogy bíróság próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés-büntetést szabjon ki a vádlottakkal szemben – ismertette a vádirat ezen részét a főügyészségi sajtószóvivő.

A harmadik erőszakos történet szerint az elmúlt év februárjának végén egy egri autóalkatrész-üzletben feszült egymásnak két ember. A bolt nyitott ajtajában összeveszett két személy, akik előzőleg szeszesitalokkal locsolták a torkukat. A vitát azzal próbálta lezárni a későbbi terhelt, hogy nagy erővel, ököllel a másik fél arcába vágott, ezután kézzel beütötte az elárusítóhely bejáratának a középső üvegét. A bántalmazott férfi a rá mért csapás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, darabos orrcsonttörést szenvedett, állapította meg az orvos szakértő.

– Az előző két eljárás során a vádiratba foglaltaknál súlyosabb, vagyis végrehajtandó büntönbüntetés kiszabását indítványozott az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű 45 éves férfival szemben – tudatta dr. Konkoly Thege László, aki hozzáfűzte, a vádhatóság indítványt tett arra is, hogy a bíróság rendelje el a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztéseinek a végrehajtását, minek következtében az erőszakos elkövető több évre börtönbe kerülhet.
keret: miért csak testi sértésért büntetnek?

A szakember kitért arra is, tettükkel a vádlottak formálisan kimerítették a garázdaság törvényi tényállását is, ám ezt a bűncselekmény csak akkor büntethető, ha azzal egy időben, azonos magatartással nem valósítanak meg súlyosabb bűntényt. Mivel a súlyos testi sértés bűntettének büntetési tétele három, míg a garázdaság alapesetéé csak két évig terjedő szabadságvesztés, a terheltek egyik esetben sem mondhatók ki bűnösnek garázdaság vétségében. De az mindhárom ügyben súlyosító körülmény a szankció kiszabása során.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések