A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Duplasajtos, spenótos tepsis krumpli: hús nélkül is laktató és finom


A tepsis krumplihoz remekül megy a spenót és a különböző, akár karakteresebb sajtok. Próbáld ki fetával és mozzarellával megbolondítva!


Ha valamilyen húsmentes, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz, a spenótos-sajtos tepsis krumplit neked találták ki. A vasban gazdag zöld levelekhez remekül passzol a feta karakteres íze, az összhatást pedig a tejszínes szósz lágyítja. Méltó társa lehet a rakott krumplinak, mégsem terheli meg annyira a gyomrot.

Hozzávalók:

👉 70 dkg krumpli
👉 40 dkg spenótlevél
👉 20 dkg mozzarella
👉 15 dkg feta sajt
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 db tojás
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 kávéskanál ételízesítő
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt, pucold meg, majd hagyd kihűlni, és karikázd fel. Közben készítsd el a spenótot. Olívaolajon dinszteld meg a felaprított vöröshagymát, dobd rá a spenótleveleket, öntsd fel kevés vízzel, szórj rá borsot és ételízesítőt, majd néhány perc alatt fonnyaszd meg.

A tejszínt keverd össze a tojással, és morzsold bele a feta sajtot. Egy tűzálló tálat vajazz ki. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és pakold a tálba. Oszd el rajta a spenótleveleket, öntsd nyakon a fetás tejszínnel, majd fedd be az egészet a mozzarellaszeletekkel. Alufóliával letakarva told a sütőbe, és 200 fokon süsd össze az egészet 20 perc alatt. A végén pár percre távolítsd el a fóliát, és hagyd a sajtot megpirulni a tetején.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések