Hirdessen itt

Brutális hideg jön, és ez még nem a legrosszabb hírünk


A maihoz képest 10 fokkal is fagyosabb időt jósolnak a meteorológusok.


Csütörtökön kezdetben jobbára erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti megyék fölé még érkezhet vastagabb felhőzet is. Reggel még több helyen, majd napközben egyre kevesebb helyen, főként a keleti megyékben várható havazás, hózápor. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyütt viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Pénteken már erősebb lehűlésre kell számítani, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős, szélcsendes tájakon akár -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között várható.

Szórványos hózáporok előfordulhatnak szombaton, ráadásul az északi, északnyugati szél több helyen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -4 fok között alakul, de keleten néhol akár -15 fok köré is hűlhet a levegő, hideg lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű.

A hét utolsó napján többnyire napos idő várható, kevés gomolyfelhővel, majd estétől nyugat felől elkezdhet megnövekedni a felhőzet. Csapadék napközben nem valószínű, késő estétől északnyugaton már kisebb havazás esetleg előfordulhat. A többnyire északnyugati, északi irányú szelet legfeljebb élénk széllökések kísérhetik. Meglehetősen hideg lesz a reggel, általában -14 és -6 fok közötti minimumokkal, de a hóval borított keleti tájakon akár -17 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6 és 0 fok között alakul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések