Ez a tészta azon túl, hogy finom és laktató, akár munka után is összedobható, ráadásul mirelit borsó is tökéletes hozzá.
A borsós-csirkés tészta hétköznapi ebédnek vagy vacsorának is tökéletes. Párhuzamosan főzheted a tésztát és a feltétet, így biztosan elkészülsz mindennel fél óra alatt. A fűszeres tejszínes szósz gondoskodik arról, hogy a végeredmény ne legyen száraz. A tészták közül a fettuccini tökéletes alap, de akár spagettivel vagy pennével is készítheted.
Hozzávalók:
👉 40 dkg tészta
👉 25 dkg csirke
👉 5 dkg parmezán
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 bögre borsó
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 szerecsendió
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tésztát tedd lobogó, bő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Figyelj, hogy al dente állagú legyen, tehát ne ázzon szét, és ne is legyen kemény. Szűrd le, és csepegtesd le.
A csirkemellet vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra, csíkozhatod és kockázhatod is. Szórd meg sóval, borssal, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Rakd hozzá a felengedett borsót, és párold még hét-tíz percig. Öntsd fel a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval elkevert tejszínnel, és főzd sűrűre pár perc alatt. Forgasd hozzá a tésztát, szórd meg parmezánnal, és már tálalhatod is.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések