A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az FBI tényleg megtalálta a 400 millió dollárt érő polgárháborús aranyat?


Egy harrisburgi ügyvéd szerint a polgárháborús arany ügye új fordulatot vett, ugyanis az állami fellebbviteli bíróság átadta számára azt a nyomot, mely megoldhatja azt a rejtélyt, hogy az FBI valóban megtalálta-e az elveszett polgárháborús aranyat mintegy 400 millió dollár (118,3 milliárd forint) értékben.


William J. Chuck elmondása szerint az új nyom valójában egy szövetségi bíró személye aki korábban elrendelte, hogy az Elk megyei Dent’s Run területén végzett 2018. márciusi ásatásokról készült nyilvántartást zárják el a nyilvánosság elől.

Cluck szerint ezt az információt felhasználhatja majd egy fellebbezéshez, melynek segítségével betekintést nyerhet majd a nyilvántartásba. Az ügy maga egészen érdekes, ugyanis Cluck ügyfelei a Finders Keepers LLC kincsvadász társaság tagjai, akik azt állítják, rájöttek, hogy az elveszettnek hitt aranyat valóban megtalálták a szövetségi hatóságok, azonban jogtalanul eltitkolták azt.

A polgárháborús arany története az 1863. júliusi gettysburgi csata idején kezdődött, a legenda szerint ugyanis a hadsereg egy olyan rakományt szállított, melyet a mai napig rejtély övez, ugyanis az aranyrudak soha nem értek oda Philadelphiába, így nem tudni, hogy elveszett vagy ellopták, a kincsvadászok pedig már 157 éve próbálják megtalálni az elveszett kincset.

Cluck és ügyfelei mind rendkívül szkeptikusan állnak az FBI történetéhez, miszerint az ásatások során semmit sem találtak, az ügyvéd szerint pedig az FBI viselkedése arra utal, hogy leplezni próbálják a monumentális kincs megtalálását, a helyzetet pedig nehezíti, hogy a szövetségi államok titkosították az ügy iratait, arra hivatkozva, hogy egy folyamatban lévő bűnügyi nyomozásról van szó.

Az ügyvéd szerint ügyfelei információi alapján egyértelműsíthető, hogy az FBI megtalálta a kincset, ugyanis a kincsvadászok állítása szerint az egyik éjszakán legalább 50 ügynök vonult ki páncélozott autókkal az ásatás helyszínére, ezért egyértelműnek vélik igazukat, miszerint az FBI titkolja a rejtélyes kincs megtalálását – írja a PennLive.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések