A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szent egyesülés ünnepe joghurttal tálalva


Incidensek zavarták meg a román fejedelemségek egyesülésének szentelt ünnepséget Jászvásáron. A város polgármesterét, Mihai Chirica-t joghurttal is megdobálták.


Diana Șoșoacă AUR-os szenátor vezetésével az egyesüléspártiak is megjelentek a jászvásári rendezvényen, ahol egy tüntető tiltakozásképpen joghurttal dobta meg a város polgármesterét.

Az elöljárót azalatt támadta meg egy protestáló, miközben az emberekkel beszélgetett és román zászlókat osztogatott az Egyesülés Terén - számolt be a ziaruldeiasi.ro.

A támadó az istentiszteletre készülődő pópák mellett helyezkedett el. Amikor a polgármester elhaladt előttük, a férfi kivett egy kabátból egy joghurtot, és a tartalmát a polgármester kabátjára dobta.

Az illetőt a hatóságok kiemelték a tömegből és a rendőrségre vitték. Mihai Chirica polgármester közeli Traian Hotelbe ment el mosakodni.

Úgy gondolom, hogy a történteknek riasztó jelzésnek kell lennie az egész romániai politikai osztály számára, hogy megértsék, a románoknak már nincs türelmük, már nem tudnak párbeszédet folytatni, már nem tudnak tuddják, hogyan kell tiszteletben tartani történelmünk bizonyos fontos pillanatait, úgy gondolom, hogy ideje felhívni ezekre a kérdésekre a nyilvánosság figyelmébe"- kommentálta az esetet Mihai Chirica az Agerpres szerint.

A híradásokból ugyanakkor az is kiderült, hogy ugyancsak Jászvásáron több csendőrt is megbüntettek, mert nem viseltek maszkot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések